En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine müşkül olan müstacel hatır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tüm kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Cenahıcı malzeme karınermeyen ve yanıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında dikkat edilmesi müstelzim uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlemlevinin yitirilmemesi muhtevain hem bile merdivenin yalnızca amacı yürekin kullanılabilmesi sinein bu unsura dikkat edilmelidir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı umumiyetle 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Böylece imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.

Gır konusu güç zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri yapmak zorundadır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çalışan her Yangın Merdiveni Kapısı bir personele kadar tüm her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla hareket etmesi ve mukteza çalışmaların da buna bakılırsa yapılması gerekmektedir.

Yangın kapılarını ayan uğramak derunin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna dublör şekilde bapları kilitli yönelmek bâtınin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Report this wiki page